28 Ekim 2012 Pazar

Maç sonu: Trabzonspor 0:1 Bursaspor


Herşey bir kenara, maç sonu kalp krizi geçiren Bursaspor başkanı İbrahim Yazıcı'da idi kulağım. Neyse ki yayıncı kuruluşun aktardığı ilk bilgiler iyi olduğu yönünde. Sonuç ne olursa olsun, taraftar olsun başkan olsun fark etmez. Öncelik her zaman insandadır..


Maç, önceki maç önü yazımızda ki dediğimiz gibi zor maçtı. Skorun Bursaspor lehine olması hiç şaşırtmadı beni. Bursaspor her zaman tehlikeli bir konuk olmuştur her stadta, burada da ne kadar dikkate alınması gereken bir ekip olduğunu gösterdi. Maç sürekli ortasaha mücadelesi gibi geçsede, iki ekip zaman zaman tehlikeli pozisyonlar yakaladılar. Golun sahibi Batalla kesinlikle sahanın iyisiydi. Bursaspor'un oyun stili gayet net! topu rakip yarı sahasının ortasında Batalla ile buluştur, gerisini Batalla halleder. Zaten golde böyle bir pozisyonda geldi. Anlamadığım nokta neden böyle bir adama bire birde markaj uygulanmaz. Geçen Beşiktaş maçında Fernandes'le yan yana oynayan Zokara neden bu maç Batalla'ya yapışmadı? Bir diğer ayrıntı Janko. Janko için geldiği günden beri ilk 11 başlaması, gerektiğinde yanında Emre'nin oynaması gerektiğini söylüyordum. Bu maç Janko oynadı ve hava toplarında ki etkisi düzgün ortalarla belli oldu diyebilirim. Yalnız takıldığım nokta B planının olamaması. Rakip iki stoper tek forveti kitlediği vakit, topu havadan oynamanın bir anlama kalmıyor maalesef. Trabzon'da bu akşam tam da bunu yaptı. Sürekli şişirme toplarla cezasında bilinmez bir kaos yarattı. Halbu ki bu sıkışıklıkta az önce bahsettiğimiz Erme devreye girmesi lazım B planı olarak mutlaka. Son 10-15 dk ne kadar yeterlidir muamma ama Emre oyuna girdikten sonra rakip cezasahasını karıştırdığı su götürmez bir gerçek. Ayağına top yakışan bu adamın Janko'un yanında bitirici olarak kullanılması kesinlikle lazımdır.

Hakem İlker Meral! Genel olarak iyi bir maç yönetmesine rağmen, son dakikada ki iptal ettiği gol tam bir fiyaskoydu. Kural ne diyor genel olarak: ayak rakibe karşı tehlikeli şekilde kalktıysa faul. kural bunu diyor hemen hemen. Ama bu pozisyonda bu kuralı sadece gördüğünü kuralın dediği şekilde uygulayamazsın. Yorum gerekli kesinlikle. Arkadan gelen oyuncunun mesefesi, faulu yapan oyuncuya olan açısı(burda trabzonsporlu oyuncu kesinlikle bursasporlu oyuncuyu görmüyor bile) kafasını eğdiği mesefe gibi bir kaç etkeni göz ardı etmemek gerekli diye düşünüyorum en azından. Kaldı ki ayak 40 cm bile kalkmıyor! 

Şenol hocanın, futbolcuların, teknik heyetin, herkesin başını ellerinin arasına alıp düşünmesi gerek bundan sonra. Biz taraftarlar da Ünal hoca neden gitti, o gittikten sonra neden böyle istikrarsız olduk sorusunu sormaya başlamalıyız. Onun gidişinin etkilerini bir bir bulup çözümler üretilmesini istemeliyiz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder