28 Ekim 2012 Pazar

9. Hafta: Trabzonspor - Bursaspor


Geçen hafta ki Beşiktaş maçında büyük sıkıntı sinyanleri veren Trabzonspor için kırılma maçlarından biri Bursaspor maçı. Avni aker'de 37 yıldır kaybetmiyor olsa bile Trabzonspor, taraftar için Bursaspor maçları içerde veya dışarıda hep sıkıntı olarak görülmüştür.
Bu sezon ki maçta onlardan biridir mutlaka. Trabzonspor'un mutlak kazanması gerekli. Neden gerekli peki? puan durumunda ki hareketlenmeden dolayı tabi ki. Alttan gelen Beşiktaş'ın kazanması, Kasımpaşa'nın puan kaybetmesi, Galatasaray'ın kazanarak maç fazlası ile puan farkını açması ilk başta ki sebebler. Öte yandan rakip Bursaspor'un kazanması halinde ise aynı puana ulaşıp averaj ile önüne geçmesi.

Her zaman ki gibi Şenol Güneş'in maça hangi kadro ile çıkacağını kestiremiyorum. Gerçi geçn 3 sezon boyunca maçtan önce tüm ilk on biri hatta on sekizi sayabilirken, bu sezon kesinlikle bunu yapamıyorum. İşin kotu tarafı kadromu çok derin olduğundan mı yoksa Şenol Güneş artık kestirilemeyen bir teknik direktör mü olduğundan acaba? Tabi bizim işimiz desteklemek olduğu kadar eleştirmeye de hakkımız var. Her taraftarın var. Her maç, kadro derin olmasına rağmen, sakatlıklarla birlikte kısır bir döngüye giriyor takım. Sakat olmayıp oyna(ya)mayan Janko ve Emre ikilisi de eklenince işin içine gerçekten anlaşılamayan, kestirilemeyen bir Şenol Güneş çıkıyor karşımıza. Tüm tribünün ümit ettiği gibi bu ikiliden en az birini bugün sahada görmek istiyoruz.

Umarız bugün takım Bursa karşısında kazanır ve gerek morali bulup, iyi bir ivme kazanır. Aksi bir mağlubiyet herşeyin sorgulanmasına sebeb olur. A'dan Z'ye..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder