22 Ekim 2012 Pazartesi

Maç sonu: Beşiktaş:1-1:Trabzonspor


İkinci yarısı itibari ile futbol severler büyük ihtimalle bu yıl içinde ki en iyi futbolu izlediler sanırım. Yada en iyi mücadeleyi diyebiliriz. İki takımda elinden geleni yapmaya çalıştı. Ama Beşiktaş daha fazlası için çabaladı. ilk yarı kısır futbola rağmen bir gol ile geçilirken, ikinci yarı ise tam tersi güzellikte maalesef tek gol ile tamamlandı.

İki teknik adam da, beklenmedik dişiliş ve oyuncularla çıktılar sahaya, ki bunlardan en fazla yadırgananı ağır santrafor Almeida'nın kanat olarak sahaya çıkmasıydı. Herkesin daha önceleri sorduğu ''Batuhan ve Almeida beraber oynar mı?'' sorusunu cevap verir şekilde Samet hoca iki forveti de farklı mevkilerde sahaya sürüyordu. En başından olmayacağı belli olan formasyon da karakartal tek kanatla bitirmek zorunda kaldı devreyi. Tabi diğer kanatta Uğur Boral'ı düşününce, kanatsız kartal demek yanlış olmaz sanırım. Diğer tarafta Şenol hoca da benzer yanlışlarla çıktı sahaya. 4-5-1 de ki ısrarından vazgeçmeyerek başladı en baştan. Oyuncu tercihleri ise kimileri tarafından sorgulanır kimileri tarafından sorgulanmaz. Öyle bir takımla çıktı yani.

Maçın mutlak iki adamı Fernandes ve Onur'du. Fernandes ısrarla takımını diri tutmak için elinden geleni yaptı. Aynı şekilde Onur'da. Özellikle Fernandes duran toplarda ve sahayı dikine katetmesiyle takımına yol açmaya çalıştı. Sürekli ortadan girmeye çalıştı bireysel olarak. Sebebi ise hocasının göremediği eksiklik yani kanatların olmayışında dolayı. Onur'a fazla yazıp çizilmeye gerek yok, daha sonraları bu blogdan bu maç dahil geçmiş performansını ve milli problemine geniş geniş yer vereceğim. Ama yinede yukarıda ki fotoğrafa bakıp, hatta o son saniyeyi bilhassa izleyip kalecinin ne demek olduğunu bir kez daha anlamalıyız.

Ayrı bir paragrafda hakem Cüneyt Çakır için açmak istiyorum. Cüneyt hoca bugün gayet güler yüzlüydü. İlk yarıda Beşiktaş lehine iki sarı kartı es geçti. Büyük ihtimalle pozisyonları süzemedi veya sertliği kestiremedi. Lakin hocanın bu aşırı iyimserliği biraz yoruyor seyirciyi. Her duran topta oyunculara birşeyler anlatmasına gerek yok bence. Sonuçta sahaya da olan her oyuncu minimum alt yaşlardan itibaren futbol oynayan insanlar. kuralı bilmelerine rağmen bariz pozisyonlarda yapıyorlarsa bu kural ihlalini, uyarıdan çok cezayı hak ediyorlar bence.

Sonuç itibari ile Trabzonspor'da ki tek sıkıntı rotasyon. Barış Özbek'in oyuna girdiği anda gözler bir Colman'ı bir Adrian'ı bir Alanzinho'yu aramıyor değil. Sakatların geri dönmesi ile güzel bir ivme yakalayabilir. Ama Beşiktaş için aynı şeyi söyleyemeyebilirim. Çarkı döndüren bir tek Fernandes var. Tek dişle nereye kadar gider kestiremiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder