21 Ekim 2012 Pazar

8. Hafta: Beşiktaş-Trabzonspor


Milli maçlardan sonra ki ilk hafta. İki takım da yabancı milli futbolcuları hariç, yerli oyuncularla tam kadro çalışma fırsatı buldular bu süreçte. Tarafltarlar milli takıma futbolcu alınmamasından dolayı kızgın olsalar da, iki teknik direktör bu seçimlerden gayet memnundur büyük ihtimalle.

Beşiktaş, hala belirsizlikler içerisin de. Nedir bu belirsizlikler; öncelikle yönetimde ki sıkıntılar. çözülemeyen, aşılamayan mali sıkıntılar, Q7 problemi, Ferrari problemi. Bunlar ilk etapta göze çarpanlar. Öte yandan futbol takımı da belirsizlik içerisinde. Hala ilk on bir bir türlü sayılamıyor sanki Beşiktaş cephesinde. Taraftar Samet Aybaba'ya güvensek mi güvenmesek mi çelişkisinde.

Trabzonspor ise daha biraz ferahta. Taraftarın, elden giden futbolculardan dolayı mevcut kadrodan çok büyük beklentisi yok. Bu da takım üzerinde daha rahat bir hava yaratmakta. Şenol Güneş istediği defans bloğunu oluşturmuş olmakla birlikte hücum hattında bazı sıkıntıları var hala. Bekleneni veremeyen Henrique gibi forvet var ama bir türlü istediği verimi alamıyor. Halil Altıntop ise saha içi performansı ile ısrarla ben forvet değilim diyor gibi. Öte yandan henüz resmi maçlar da görücüye çıkmayan bir Emre Güral gerçeği var. Burda Emre'ye dikkat çekmek istiyorum. Emre oynadığı 3 hazırlık maçında 6 gol atan bir futbolcu. izlediğim kadar da, bu takımın gol sorununu kısa sürede çözecek bir forvet. Hem uzun pivot santrafor hem de ayağını gayet iyi kullanıyor. Düzgün şutlar çektiği gibi, ceza sahası içinde kısa çalımlarla kaleyi karşısına alabiliyor. Şenol hoca 7 haftadır uyguladığı tek forvet başlayıp, 4-5-1 sistemini hızlı kanat oyuncuları ile 4-3-3 getirmeyi denemeyi bırakıp, iki forvet ile başlayıp bu takımı 4-4-2'de denemesi lazım. İki forvet olarak ise Janko ve Emre olmalı mutlaka. Bir başka forvet Janko, milli maçları verimli geçirdi. Milli takımda hakettiği süreyi alıp kumaşını tekrar gösterdi. Aynı süreyi Trabzonspor'da aldığı sürece daha verimli olacaktır.

Zor maç. İki takımın da mevcut puan durumun da ısrarla 3 puana ihtiyacı var. Beraberlikte iki takım da memnun olmayacaktır. Beşiktaş aldığı 3 puanla Trabzonspor'u yakalayıp bende lig de varım diyecek. Aksi bir sonuçta lige çok erken havlu atma durumu var. Trabzonspor ise alacağı 3 puanla, ligi kolay kolay bırakmayacağını, beklentinin olmadığı sezon da daha rahat olduğu belli edecektir.

Maçın kilit noktaları/adamları: Trabzonspor'un oyun dizilişi, Sapara, Zokara, Bamba ve Janko. Beşiktaş için ise Fernandes, Olcay ve Almeida.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder