5 Kasım 2012 Pazartesi

10. Hafta Antalyaspor - Trabzonspor



Zor maç Trabzonspor için. Geçen son 3 sezonun deplasman kaplanı Trabzonspor, bu sezon deplasman kedisine dönmüş durumda. Haliyle her deplasman, taraftarları endişeye sevk ediyor. Bu maçta onlardan biri, hatta sezonun en zoru bile denebilir belki. Geçen hafta ki bursa maçını telafi edemeyecek kadar bir zor deplasman hemde.

Trabzonspor'da ki kimlik arayışı sezon başından beri sürüyor. Her maç farklı formasyon ve oyuncularla çıkar oldu takım. Defansif bir kimlik oturmuşken, hücum hattın da hala arayış var. Giray bu akşam büyük ihtimal oynayacak, bir diğer süpriz Alanzinho. İleri ikili ise Janko ve Emre. Sezon başından beri olması gereken ideal ikiliyi ilk defa ilkonbir de izleyeceğiz yani. Belki kazanamayabilir bu akşam da Trabzonspor ama mücadeleyi çabuk bırakmayacağı kesin bir gerçek en azından. Belki ortasaha da Alanzinho yerine Sapara ile başlayıp 60. dakikadan sonra Alanzinho'yu deneyebilirdi. Artık bu futbolcunun ilkonbir oyuncusu olmadığını aksine tıkanan oyunu açmak için kullanılmasını bütün taraftarar biliyor. 

Başka bir husus kanatlar! Geçen Bursa maçında ki gibi şuursuz oynamamaları gerekiyor kesinlikle. Bursa maçında sağ açıkta oynayan Yasin'den daha çok isabetli ortası vardı Zeki'nin. Maç kaseti izlenirken mutlaka değinilmiştir bu konuya. Yasin'in rastgele atacağı on orta yerine, hedefi bulan iki ortasını izlemek isteriz mutlaka. Diğer kanat Olcan Adın! Bir bakıyorsun milli sol açık gibi, bir bakıyorsun yoklarda. Ayrıca Janko'nun iki stoperle tutulacağını varsayarsak, kanat organizasyonlarında havadan yerine cezasahası yayına doğru arkadan gelen Alanzinho ve Emre ile buluşturulması pozisyon zenginliği açısından önem teşkil etmekte..

Antalyaspor, geçtiğimiz yıllardan gelen teknik direktör istikrarının meyvelerini bu sezon alacak gibi. Puan cetvelinin üst sıralarında bulunmalarından dolayı şampiyonluk adayı gibi bir çıkarımda bulunmayacağım ama kesinlikle bu sene avrupa bileti alabilecek güçteler. Sahada ne yaptıklarını biliyorlar, bunu da Fenerbahçe maçın da gösterdiler zaten..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder